In generala si in liceu imi placea la nebunie geografia....si acuma imi plac ce sa fac comparatii idioate ( ar spune unele persoane). In fine urmeaza cateva randuri despre cum se formeaza o campie , un munte si ce au aceste 2 lucruri in comun cu un om.

O campie are un proces "lejer" de formare....sau un proces mai "calm" adica tot se depun niste straturi pe acolo si incet incet apare o campie...logic mai e un rau/fluviu care mai aduce si el unele sedimente si alte chestii....si pac ai o campie ( bineinteles dureaza cateva sute/mii de ani sa apara o campie nu apare asa peste noapte ).
Ce vreau sa subliniez aicea e ca procesul de formare la o campie e unul simplu si linistit nimica spectaculos sau iesit din comun.

In schimb la munte totul e mai "violent" , mai interesant pe scurt totul e mai interesant la procesul de formare al unui munte. Fie ca a fost un vulcan...sau doar o ciocnire a placilor tectonice sau alte evenimente rezultatul e ceva superb...un munte.
La toata lumea ii place la munte....fie ca e peisajul frumos...fie ca e linistite si pace....fie doar pentru simplu motiv ca acolo pot sa aiba parte de aventura.

Revenin un pic la campie si munte....oamenii probabil de gand exista ei....au incercat sa cucereasca muntele....o gramada de persoane se duc in fiecare an sa cucereasca Himalaya. Putina lume incearca sa "cucereasca" o campie....de exemplu campia Rusiei ( una dintre cele mai mari campii ). Toata lumea e atrasa de muntii pentru ca e mai periculos...e mai frumos...are ceva special....si rasplata e mult mai mare.

Inainte sa merg mai departe ar fi bine sa mentionez ca nici muntele nici campia nu au ales ei sa fie asa....pur si simplu asa s-a intamplat...asta le-a fost soarta destinul sau cum vreti sa ii spuneti si nu au avut ei cum sa schimbe asta.

Bun cam atat despre campie si munte....acuma sa trecem la oamenii...Oamenii sunt ca si aceste 2 unitati de relief au un mod diferit de formare.

Oamenii "campie" totul e linistit pentru ei nimica iesit din comun , "violent" doar pun straturi peste straturi ( a se intelege aicea ani ) si rezulta un om "normal" frumos , linistit.

Oamenii "munte" aicea totul este opus ca la campie....ceva "violent" a contribuit la formarea lor....anumite evenimente i-au modelat intr-un anumit fel...si i-au facut unici. Formarea lor a fost una mai speciala daca pot sa zic asa presarata cu tot felul de evenimente.

Acuma sa nu fiu inteles gresit uneori oamenii "campie" pot sa fie mult mai "frumosi" si mai interesant decat cei "munte" pentru simplu motiv ca sunt mai usor accesibili....nu ai nevoie de nu stiu cate lucruri...sau de experienta pentru a strabate o campie. In schimb cand vb de un munte totul e diferit....trebuie sa lupti ca sa ajungi acolo sus... ai nevoie de o anumite "pregatire" , experienta , rabdare si un pic de noroc pt a "cuceri" un "munte".

Multe persoane se decid sa strabata o campie frumoasa stiind ca la capatul ei exista ceva minunat dar isi pierd rabdarea la jumtatea drumului. La fel cum multe persoane vor sa cucereasca un munte....doar pentru ca e ceva interesant...la moda....dar nu au nici cea mai mica pregatire , un pic de rabdare....si ajung sa ramana blocati pe munte.

La fel e si cu persoanele....fiecare cred ca nu si-a batut capul cu cineva...si nu a incercat sa il ajute....sau sa il cunoasca mai bine doar pentru simplu fapt ca e o persoana dificila...sau pentru ca e wierd...sau a facut nu stiu ce dracu in trecut.La fel cum sunt multe persoane care au vazut un o persoana frumoasa si nu au avut rabdare cu ea pana la capat....sau si-au dat seama dupa o vreme ca ei nu au nevoie de asa ceva.

Nimeni nu poate sa schimbe evenimentele care ne formeaza ca si persoane singurul lucru care il putem face...este sa incercam sa intelegem acele evenimente si sa le acceptam..... si sa acceptam ca da acele evenimente ne schimba...dar doar noi putem sa decidem daca acele evenimente ne schimba in ceva mai bun sau ceva mai rau.

Am gasit mai demult un citat care imi place extrem de mult....si care incet dar sigur devine o chestie dupa care sa ma ghidez in viata:

"The most beautiful people we have known are those who known defeat,known suffering, known struggle, know loss and have found their way out of the depths. These persons have an appreciation, a sensitivity and an understanding of life that fills them with compassion, gentleness, and a deep loving concern. Beautiful people do not just happen."

1 oamenii si-au dat cu parerea:

Domnule Mă, ești un om foarte fain! Și scrii frumos! Am zis :).

Despre mine

Fotografia mea
Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring. So I go back to being me :)

My to do list :

 • Watch Ronnie O'Sullivan playing snooker live
 • A walk trough Hyde Park
 • Go to a U2 concert
 • Visit Arlington
 • Visit UK
 • Play snooker
 • See one Wimbledon final live
 • Visit Tibet
 • Visit Africa
 • Have a husky
 • Learn how to play the piano
 • Learn how to play the guitar
 • Visit Auschwitz
 • Horse riding

Citesc cu placere:

Persoane interesate