Aproape fiecare joi cand am timp liber ma duc la cate un concert simfonic...e ceva ce imi place foarte mult...muzica buna , relaxare , alti oamenii. Ultima data cand am fost ma lovit intrebarea asta : Daca AIESEC ar fi o orchestra ar putea sa tina un concert ?

Prima data cand am facut o asemanare intre ce se intampla in cadrul unui concert simfonic si AIESEC a fost mai demult...cand mi-am dat seama ca exista cateva lucruri in comun intre a tine un training si un concert...Lumea observa in ambele cazuri doar acele 2-3 ore de spectacol fara sa stie de toate pregatirile si repetiile care au loc inainte. Un alt lucru ce il au in comun este faptul ca si un trainer si un om din orchestra se bucura de aplauzele de la final....e cam singura rasplata care o primesti ca si trainer...si e o rasplata si pentru orchestra.

Bun acuma sa revin la intrebarea de baraj....Daca AIESEC ar fi o orchestra??
Nu stiu de ce am impresia ca ar da`o in bara....

1.Orchestra lucreaza ca o adevarata echipa....fiecare e bun la ceva si aia face ( nu il pune nimeni pe nenea care canta la pian sa fie la trompeta ) , nimeni nu intervine cand celalt canta , nimeni nu incearca sa impresioneze publicul sau pe cineva din orchestra , nici un membru din orchestra nu isi asuma singur meritul pentru un concert excelent ci intreaga orchestra si oamenii stiu ca fiecare din ei o sa aiba sansa sa iasa in evidenta la un moment dat.

2.Dirijorul....pai nenea dirijor se bazeaza pe orchestra si are incredere in ea , el stie cum trebuie sa sune fiecare instrument si cunoaste melodia foarte bine... niciodata nu o sa mearga dirijorul sa cante la pian sau vioara in caz ca omul de acolo nu o sa faca lucrul asta bine sau nu stie cum sa il faca...
Am ramas placut impresionat cand un batranel de 70 de ani al dracu de binedispus si vesel a reusit sa transmita starea lui de spirit catre orchestra iar orchestra catre public...

3.Chiar daca la fiecare concert este un alt dirijor la fel cum in AIESEC in fiecare an is alti dirijori...orchestra tot poate sa sustina un concert pentru ca fiecare om din orchestra stie ce are de facut , cunoaste partitura iar faptul ca este condus de un alt dirijor pentru el este doar un mic detaliu.

4.Promoveaza talentul...uneori un membru mai tanar din orchestra are sansa si onoare sa performeze in fata specatoriilor astfel el are sansa sa isi arate valoarea si sa creasca.

Si bonus: TED Itay Talgam: Lead like the great conductors

4 oamenii si-au dat cu parerea:

Victor, "Careva o sa aiba norocul sa auda urmatoarele vorbe de duh in perioada asta :


Orice sut in fund e un pas inainte. "

=))

Foarte faina metafora ta. Inca un motiv cred ca ar face grea viata AIESEC-ului daca ar fi orchestra este ca din postura de instrumentist trebuie musai sa accepti neconditionat indicatiile dirijorului.

Asta pentru ca in AIESEC se promoveaza f mult ideea fie "de a canta cum vrei tu", fie de a ajunge cat mai repede dirijor;)

Cred ca mai degraba AIESECu, in forma sa pura si ideala, ar reusi mai bine din postura de trupa de jazz.

Cu greu il distingi pe lider din mijlocul trupei, el n-o sa stea in fata pe un podium ca un dirijor dar va fi automat remarcat prin talentul muzical si prin felul de a electriza scena si publicul din fata ei.

Valoarea trupei ar veni mai mult din capacitate de improvizatie si din geniul spontaneitatii fiecarui membru al trupei. Asta ar pastra mereu autenticitatea prestatiilor si publicul ar fi mereu cu sufletul la gura.

Totusi si aici, ca intre melomani fie vorba, improvizatia adevarata e cel mai greu de facut pentru ca solicita cel mai mult cunostiintele si geniul improvizatoric muzical al celor de pe scena.

Cred ca s-ar aerisi tare mult scena numita @ daca am aplica standardele astea. Oircum, valoarea @ului, in general vorbind, e ca mai ofera lumii din cand in cand cate-un "Jimi Hendrix" sau "Frank Zappa".

Spor la "instrument"
Marius.

Pai, ai o logica foarte buna dar muzica simfonica... Muzica simfonica nu e tocmai un hobby foarte intalnit la tineri... Nu stiu, trebuie sa ai o anumita cultura... Adica si sa intelegi, sa interpretezi mesajul transmis. Nu e o chestie iesita din comun, mai ales cum ai zis si tu, poti sa intalnesti persoane cu aceeasi preferinte ca si tine.

Muzica simfonica este la fel ca si voluntariatul un lucru care lipseste la tineri.

Despre mine

Fotografia mea
Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring. So I go back to being me :)

My to do list :

 • Watch Ronnie O'Sullivan playing snooker live
 • A walk trough Hyde Park
 • Go to a U2 concert
 • Visit Arlington
 • Visit UK
 • Play snooker
 • See one Wimbledon final live
 • Visit Tibet
 • Visit Africa
 • Have a husky
 • Learn how to play the piano
 • Learn how to play the guitar
 • Visit Auschwitz
 • Horse riding

Citesc cu placere:

Persoane interesate