Sincer nu am mai vazut atata agitatie in Romania pe partea de online de cand a murit MJ.... pe toate blogurile....filmulete pe youtube.... facebook plin de mesaje si alte tampenii....

In fine toata agitatia e pentru ca au schimbat omuletii aia ambalajul la ciocolata ROM....au bagat stelute...si liniute...si hopa e America acuma pe mult iubitul nostru baton ROM.

Si a inceput lumea sa fie ingrijorata ca "simbolul" nostru national se duce pe apa Potomacului....si dai cu acuze...si jigniri...si amenintari ca nu mai cumpara nimeni produsul... bla bla-uri tipice romanesti.

Cred ca sunt 3 tabere in toata povestea asta:

1. Omuletii care fac scandal....si hopa ii loveste pe ei intr-o zi figuroasa de octombrie un fel de patriotism....si incep ei tot felul de initiative si isi etaleaza tot ce au mai frumos in vocabular...

2. Oamenii care stiu ca in spate la toata faza cu noul ambalaj e o miscare de marketing si ca urmaresc ei anumite lucruri si nu isi vinde ROM-ul "esenta" "diavolului". Oamenii astia stau linistiti urmaresc tot taraboiul si se distreaza ba ii felicita pe cei care au initiat toata campania...si unii isi baga unghia in gat ca nu sau gandit ei la asa ceva.

3. Oamenii pe care ii doare in cot de toata agitatia asta...si care o sa isi alega o "tabara" daca au ceva de castigat....

Eu sincer apreciez campania asta si pe cei care au gandit-o... in schimb incepe sa ma enerveze toata lumea care se simte furata si tradata de miscare ROM-ului "peste ocean"

Cand noi ca si tara facem asta cam de 20 de ani.... ne vindem "sufletul" fie americanilor , englezilor , francezilor sau pe cine dracu gasim si noi mai interesant.... Ce vina are un biet produs ca incearca sa fie mai cool...cand o intreaga tara incearca sa fie mai cool de 20 de ani.... si nu reuseste nici cum...

Probabil mai mult de jumatate din cei care sar acuma ca si arsi ca vad niste stelute pe ciocolata lor preferata sarbatoresc cu mare fast in fiecare an Hallowen-ul si Valentines Day....pai de ce dracu daca tineti asa mult la traditie le sarbatoriti ??

Probabil ar trebui parinti nostri si bunici nostri sa faca o campanie online...fiti romanii 100% cand vad cum incet dar sigur ne transformam in altceva... pentru ca mereu ii copiem pe alti...in loc sa avem un stil propriu...

Probabil lucrurile vor lua amploare... vom arde steagul SUA in marele orase....vom planui atacuri teroriste impotriva lor ( tinta principala fiind "industria lor de hamburgeri" )....ambasada va fi atacata cu urda, bors, telemea si oua de la tara....pentru ca noi tinem la tradatile noastre.... incet dar sigur vom declansa un jihad impotriva inamicului suprem...totul din cauza la o ciocolata...


Si la final un video cu unul din putini romanii care inca ne mai fac mandri ca locuim aicea.....probabil ei nu ii pasa asa de mult de ce steag se afla pe o ciocolata...si ii pasa mai mult de ce face ea....

In generala si in liceu imi placea la nebunie geografia....si acuma imi plac ce sa fac comparatii idioate ( ar spune unele persoane). In fine urmeaza cateva randuri despre cum se formeaza o campie , un munte si ce au aceste 2 lucruri in comun cu un om.

O campie are un proces "lejer" de formare....sau un proces mai "calm" adica tot se depun niste straturi pe acolo si incet incet apare o campie...logic mai e un rau/fluviu care mai aduce si el unele sedimente si alte chestii....si pac ai o campie ( bineinteles dureaza cateva sute/mii de ani sa apara o campie nu apare asa peste noapte ).
Ce vreau sa subliniez aicea e ca procesul de formare la o campie e unul simplu si linistit nimica spectaculos sau iesit din comun.

In schimb la munte totul e mai "violent" , mai interesant pe scurt totul e mai interesant la procesul de formare al unui munte. Fie ca a fost un vulcan...sau doar o ciocnire a placilor tectonice sau alte evenimente rezultatul e ceva superb...un munte.
La toata lumea ii place la munte....fie ca e peisajul frumos...fie ca e linistite si pace....fie doar pentru simplu motiv ca acolo pot sa aiba parte de aventura.

Revenin un pic la campie si munte....oamenii probabil de gand exista ei....au incercat sa cucereasca muntele....o gramada de persoane se duc in fiecare an sa cucereasca Himalaya. Putina lume incearca sa "cucereasca" o campie....de exemplu campia Rusiei ( una dintre cele mai mari campii ). Toata lumea e atrasa de muntii pentru ca e mai periculos...e mai frumos...are ceva special....si rasplata e mult mai mare.

Inainte sa merg mai departe ar fi bine sa mentionez ca nici muntele nici campia nu au ales ei sa fie asa....pur si simplu asa s-a intamplat...asta le-a fost soarta destinul sau cum vreti sa ii spuneti si nu au avut ei cum sa schimbe asta.

Bun cam atat despre campie si munte....acuma sa trecem la oamenii...Oamenii sunt ca si aceste 2 unitati de relief au un mod diferit de formare.

Oamenii "campie" totul e linistit pentru ei nimica iesit din comun , "violent" doar pun straturi peste straturi ( a se intelege aicea ani ) si rezulta un om "normal" frumos , linistit.

Oamenii "munte" aicea totul este opus ca la campie....ceva "violent" a contribuit la formarea lor....anumite evenimente i-au modelat intr-un anumit fel...si i-au facut unici. Formarea lor a fost una mai speciala daca pot sa zic asa presarata cu tot felul de evenimente.

Acuma sa nu fiu inteles gresit uneori oamenii "campie" pot sa fie mult mai "frumosi" si mai interesant decat cei "munte" pentru simplu motiv ca sunt mai usor accesibili....nu ai nevoie de nu stiu cate lucruri...sau de experienta pentru a strabate o campie. In schimb cand vb de un munte totul e diferit....trebuie sa lupti ca sa ajungi acolo sus... ai nevoie de o anumite "pregatire" , experienta , rabdare si un pic de noroc pt a "cuceri" un "munte".

Multe persoane se decid sa strabata o campie frumoasa stiind ca la capatul ei exista ceva minunat dar isi pierd rabdarea la jumtatea drumului. La fel cum multe persoane vor sa cucereasca un munte....doar pentru ca e ceva interesant...la moda....dar nu au nici cea mai mica pregatire , un pic de rabdare....si ajung sa ramana blocati pe munte.

La fel e si cu persoanele....fiecare cred ca nu si-a batut capul cu cineva...si nu a incercat sa il ajute....sau sa il cunoasca mai bine doar pentru simplu fapt ca e o persoana dificila...sau pentru ca e wierd...sau a facut nu stiu ce dracu in trecut.La fel cum sunt multe persoane care au vazut un o persoana frumoasa si nu au avut rabdare cu ea pana la capat....sau si-au dat seama dupa o vreme ca ei nu au nevoie de asa ceva.

Nimeni nu poate sa schimbe evenimentele care ne formeaza ca si persoane singurul lucru care il putem face...este sa incercam sa intelegem acele evenimente si sa le acceptam..... si sa acceptam ca da acele evenimente ne schimba...dar doar noi putem sa decidem daca acele evenimente ne schimba in ceva mai bun sau ceva mai rau.

Am gasit mai demult un citat care imi place extrem de mult....si care incet dar sigur devine o chestie dupa care sa ma ghidez in viata:

"The most beautiful people we have known are those who known defeat,known suffering, known struggle, know loss and have found their way out of the depths. These persons have an appreciation, a sensitivity and an understanding of life that fills them with compassion, gentleness, and a deep loving concern. Beautiful people do not just happen."

In ultimele zile se discuta in jurul meu o gramada despre proiecte....initiative....CSR-uri.....numere.....impact....profit...voluntariat....si alte lucruri care suna extrem de bine pentru anumite persoane.
Am impresia ca in Romania voluntariatul este cam prost inteles....si uneori aiurea promovat....dar noroc ca exista si alti oamenii care ne pot da niste exemple mai bune de ce si cum.

Pe scurt Orange Rock Corps:




Toata chestia e foarte simpla...faci 4 ore de voluntariat ( cureti un parc , repari o casa si alte lucruri dinastea ) si in schimb la cele 4 ore pe care tu le oferi...oamenii astia iti ofera un concert special organizat pentru tine ( ma rog pentru toti cei care participa in acest program ).

Din cate se pare proiectul merge de minune prin UK si SUA unde are priza la public.....poate cu putin noroc o sa avem si noi peste cativa ani sa prindem asa ceva...adica as "dona" si mai mult de 4 ore pentru anumite trupe....

In caz ca ajungi in Suceava incearca sa ajungi si pe aicea:


Primul loc fara doar si poate il ocupa Fieraria - un pub/bar/cum vreti voi sa ii spuneti unde poti sa bei bere si multe alte chesti..... Berea e destul de ieftina mai este si muzica live si omuleti de acolo is chiar misto. Aaaaa si au tot felul de denumiri ciudate la unele bauturi. Aaaaaaa si alunele is din partea casei si poti sa dai pe jos :P


Locul 2 il primeste Stefan cel Mare impreuna cu cetatea lui.....e un loc superb de unde poti sa vezi cam toata Suceava daca reusesti sa ajungi pana acolo :)) trebuie sa urci o gramada de scari prin padure + mai sunt cativa tantari care parca nu se satura niciodata. Oricum ramane un loc superb si isi merita efortul. E foarte tare sa mergi noaptea pe acolo.....


Locul 3......locul 3 revine Corpului E. Poate o sa para ciudat dar in Suceava este o universitate al dracu de moderna. Probabil cam asa ar trebui sa arate fiecare universitate din Romania dar na..... Oricum corpul E e super tare au si palmieri acolo :)) si au pe undeva si o piscina/bazin dar inca nu am vazut-o.


Locul 4.....Zamca....asta e un deal sau ceva....unde cica e o cetate sau cel putin niste ruine...sincer nu am vazut nimica probabil pentru ca era intuneric si eram ocupat sa omor tantari. Oricum si asta e un loc frumos dar din nou trebuie sa ai putina rabdare si dorinta sa ajungi acolo....nu de alta dar din nou se merge prin padure + mai este si un pic mai mult noroi prin zona aia....


Locul 5.....parcurile.... sunt vreo 3 parcuri misto in Suceava. Primul e la Policlinica si acolo se aduna batranii sa joace sah deci aviz amatorilor. Mai este inca un parc pe nume 3 barbosi ( numele vine de la cele 3 statui din parc care logic au barba ). Oricum in Suceava parcurile arata bine si se vede ca is intretinute deci un loc bun unde poti sa iti pierzi timpul sau sa stai sa citesti o carte.


Cam atat legat de locuri de vizat acuma inca 2-3 chesti mai funny legate de Suceava:

1.Controloarea/taxatoarea in autobuz se plimba dupa tine pana iti iei bilet...nu e ca in Targu-Mures ca sta jos toata ziua....face ture non-stop prin autobuz pana isi ia toata lumea bilet.

2. In Suceava nu esti in Moldova esti in Bucovina....lumea chiar tine la lucrul asta.

3. Se gasesc o gramada de biseri + o gramada de oamenii care cred in Dumnezeu si chiar merg pe la biserica si toate cele.

4. Zcranciob = leagan / hinta


Puse toate cap la cap Suceava e un oras super tare in care cam ai ce sa faci sau ce sa vezi + sunt o gramada de oameni faini acolo.

Toata lumea stie povestea aia.....ca barza aduce bebelusi...

Insa nu toata lumea stie ca pasarea flamingo aduce cocalari si pitipoance :))


Fla....Fla....Flamingo :)))

Cifra magica adica zece....zece reprezinta o gramada de lucruri:

10 = Hagi

10 = Nadia

10 = nota aia buna pe care o vrei in scoala apoi la liceu si dupaia la facultate care ii face pe parinti sa sara in sus de bucurie daca nu is obisnuiti cu ea....sau sa iti zica bine sau bravo daca o aduci in fiecare zi acasa.

10 = mai bine zis 10 lei = 2 sau 3 beri pe care le pot bea in oras depinde unde merg....

10 = degete de la maini sau picioare

10 = piesa aia de la Chilian....e chiar buna....

10 = poruncile alea pe care le incalcam toti in viata asta....

10 = mai reprezinta o gramada de lucruri pe care nu le stiu....sau nu imi vin acuma in minte....


De mult nu am mai luat un 10 mai precis de cand mi-am aflat nota la geografie la bac....ala a fost ultimul 10 pana acuma recent....

E aiurea sa ai o memorie de elefant uneori pentru ca iti aduci aminte tot felul de lucruri....uneori lucruri pe care incerci sa le uiti......In fine am stat am numarat...am adunat si am ajuns cumva la cifra magica 10....

10 = 10 inmormantari pentru mine.... ca si personaj in rol secundar pana acuma doar :) .

Am reusit sa strang 10 inmormantari in 20 de ani....din...cunostintele mele minime de matematica rezulta una la doi ani...logic ca nu prea e asa....dar na....

Nu stiu daca is multe sau nu....ca nu lumea nu prea e dispusa sa vorbeasca despre subiectul asta.....e funny uneori sa vezi cum incearca anumite persoane sa (nu) vorbeasca despre moarte si lucruri dinastea....de parca nu ar fi ceva normal care se intampla la toata lumea.....sau poate doar mie mi-se pare normal....

In fine....se lasa ceata se pare.....raman si eu cu 10 meu deocamdata.....

Official Project Stages:

1.Uncritical Acceptance

2.Wild Enthusiasm

3.Dejected Disillusionment

4.Total Confusion

5.Search for the Guilty

6.Punishment of the Innocent

7.Promotion of the Non-participants

Via Facebook :)

Incet dar sigur creierul meu incepe sa lucreze....totul se pune in miscare....idei peste idei...totul pentru Grand Spoof.....

Da iarasi vine Grand Spoof ( concurs de parodiat reclame ).....si parca iarasi am chef sa imi incerc norocul....
Dupa performanta de anul trecut locul 10 din 10(avand in vedere ca m-am chinuit aproape o ora sa fac un video singur :)) )....anul asta ridic un pic stacheta si tintesc un top 3....cu putin noroc nu o sa mai apeleze lumea pe la porno staruri...si o sa aiba sanse mai mari si amatorii....

Toata treaba e simpla....faci un video...il trimiti....niste omuleti cu experienta se uita la el....si dupaia afli daca e de bine sau nu....
Probabil ca in fiecare an o sa aiba si ceva premiu mai interesant de oferit....chiar daca e criza tot se respecta oamenii...

In caz ca se gaseste vreun doritor sau mai multi....just let me know....

Let the fun begin....

Intrebare de baraj.....cum ai reactiona daca ai pierde 43 de milioane adica 4300 de Ron in 10 zile ??

Probabil ai fi al dracu de nervos...ai mai injura/blestema pe cel care ti-a furat banii.....ai mai incerca sa mergi si la politie....sau sa iti faci singur dreptate....

Un batran de 85 de ani nu reactioneaza asa.... sta linistit.... face cateva glume pe seama asta....si il doare fix in basca....chiar daca tocmai si-a pierdut banii pentru medicamente si ce a reusit sa stranga pentru o mica excursie....

Am (re)descoperit azi ca am probabil cel mai tare bunic....un bunic cu un simt al umorului mult prea dezvoltat...cu un calm parca uneori deranjant....si cu o experienta de viata lunga si grea...dar in acelas timp frumoasa.

Probabil cele mai tari lucruri care am reusit sa le mostenesc si pe care trebuie sa le mostenesc de la anumite rude...nu sunt neaparat lucruri materiale ( banii , casa , masina etc ) sunt anumite trasaturi care ma definesc ca si persoana...

Nu ma consider o persoana amuzanta...desi aud asta cam des... in fine e doar una din lucrurile pe care le-am mostenit de la bunicul meu....unul din lucrurile bune pentru ca se pot mosteni si lucruri mai putin bune :).

Imaginatia bogata si uneori bolnava ( ar spune unele persoane )....de care uneori abuzez cred ca am primit-o de la tatal meu....parul cret tot de aicea e mostenit....si o mica atractie catre "pahar" vine tot de aicea....

Faptul ca in anumite situatii is prea calm....cred ca e o combinatie venita de la bunicul meu si mama mea plus experienta de viata de pana acuma.... uneori e de bine....insa uneori is caracterizat ca si miserupist.... nu prea imi paza deci mergem mai departe....

O alta chestie tare mostenita de la tatal meu....e faptul ca ma doare fix in 16 de ce zice lumea despre mine....

Pasiunea pentru muzica + literatura cred ca vine de la bunicul meu si tatal meu....si probabil tot de la ei am realizat ca o diploma sau doua...nu te fac mai destept....

Timiditatea probabil un lucru mostenit de la mama mea + experienta de viata dracu stie...

Sfert rus...sfert maghiar...jumatate roman...plus o experienta de viata nu tocmai placuta = un afurisit de cocktail....pe care chiar daca il incerci sa il faci a doua oara sigur nu iti iese....si daca iti iese probabil nu are acelas gust :))

Cateva mici asemanarii care le-am gasit:

1. Ai nevoie de cel putin o persoana pentru fiecare.

2. Si coaching-ul ca si sexul se pot face in grup.

3. Ambele poti sa le faci si singur....la una ii spune self-coaching la cealalta masturbare.

4. Sunt persoane care cer banii pt coaching la fel cum exista persoane care cer banii pt sex.

5. Dar sunt si persoane care fac ambele lucruri pe gratis.

6. Ambele se pot face si virtual.

7. Pentru ambele se gasesc o gramada de carti dar cel mai bine inveti daca practici.

8. La ambele exista dilema cat trebuie sa tina ??

9. La coaching efectele se vad dupa o anumita perioada.....la sex in cel mai rau caz le vezi dupa 9 luni.

10. La ambele in caz ca ceva nu merge bine e de vina o singura persoana.

11. Si la coaching ca si la sex pentru rezultate cat mai bune e nevoie de implicarea activa a tuturor persoanelor implicate

12. Luni poti sa faci coaching cu Y , marti cu X si miercuri cu W....la fel si la sex....luni cu Y , marti cu X , miercuri cu W si joi cu X si Y.

13. La ambele is o gramada de intrebarii la sfarsit....


To be continued....




Toata lumea....pardon rectific aproape toata lumea isi doreste o viata ca in filme......

Eu ma multumesc cu o viata ca in reclama.....

Am ramas in cap cu un lucru clar dupa ultima conferinta AIESEC la care am fost ( RTS-ul ).....oamenii in AIESEC vin si pleaca....fiecare e diferit....are stilul lui...abilitatile sale....visurile sale....nu exista 2 persoane la fel in AIESEC asta e sigur.

Fiecare membru are anumite abilitati , competente si alte lucruri care conteaza...lucruri pe care vrei sa le dezvolti...si iti doresti sa te foloseste de ele in cadrul organizatiei...

Am ajuns din nou la concluzia ca toate aceastea sunt egale cu ZERO daca nu ai un lucru extrem de important MENTALITATEA potrivita!!Logic acuma urmatoarea intrebare e care mentalitate e potrivita ?? Mentalitatea care o are un EB sau un MC ?? Poti sa ai toate competente lu`peste prajit....sa primesti cele mai mari note la interviuri daca nu ai mentalitatea potrivita atunci nu mai conteaza nimica.

Chestia funny ( sau nu ) e ca in AIESEC se cauta tot felul de competente , skill-uri si abilitati....lucruri care cat de cat se pot dezvolta sau modifica la o persoana. Dar cand vine vorba de mentalitate totul e un pic diferit....pentru ca e greu sa schimbi mentalitatea unei persoane...sau a unui grup de persoane...

Si acuma urmeaza intrebarile de baraj:

Ce e mai important mentalitatea sau competentele si skill-urile ??

Cine poate spune care mentalitate e corecta sau potrivita ??

Cum poti sa evaluezi mentalitatea unei persoane ??

Sau obiective mari vs obiective mici....


Probabil nu toata lumea a auzit de nenea Andrei Rosu....nu e fotbalist....nici ceva mama omida....e un om destul de simplu si normal insa un om ambitios as putea sa spun. De ce ? Pentru ca a alergat la maratonul de la Polul Nord..... da se pare ca exista un maraton chiar si la Polul Nord si nenea asta a fost acolo si a alergat.

Toata lumea daca vrea poate sa alerge la un maraton....dar sa alergi un maraton la Polul Nord parca e un pic mai complicat... As spune ca sa alergi la Polul Nord e un obiectiv destul de mare....in schimb sa alergi la un maraton care se face in orasul tau....e un obiectiv mic in comparatie cu Polul Nord.

Cred ca e ceva normal dupa ce ai alergat la toate maratoanele posibile si imposibile sa treci la ceva mai complicat...mai greu....mai interesant....maratonul de la Polul Nord...adica dupa ce ai tot avut obiective mici sau mari....uneori e timpul sa treci la ceva mai mare....mai greu...uneori chiar imposibil.

Cand vine vorba de obiective oamenii se impart in 3 categori: pesimisti , realisti si optimisti.

Pesimistul: vede partea negativa din orice lucru....orice lucru pentru el e imposibil. Faptul ca trebuie sa faca mai multe lucruri decat a facut pana acuma....este imposibil pentru el....In loc de soluti si idei...gaseste probleme pentru fiecare lucru.

Realistul: omuletul asta....e cu capul pe umeri...stie ca acel lucru e posibil...daca toata lumea depune un efort suplimentar. Realistul vine cu soluti pentru problemele care pot aparea pe parcus.

Optimistul: omuletul asta nu are treaba......el crede ca acel obiectiv se poate realiza. Dar si optimisti astia se impart in 2 categorii: oamenii care pun niste obiective mari dar nu se gandesc cum sa ajunga acolo si oamenii care pun acele obiective mari dar se gandesc si cum sa ajunga acolo.

In fiecare echipa e bine sa existe toate cele 3 tipuri de oamenii....pentru ca pesimistul poate identifica uneori probleme la care restul nu se gandesc. Realistul vine intotdeauna cu intiative si solutii....iar optimistul are rolul de a "contamina" restul echipei si de a veni cu initiative....astfel in cat toata lumea sa creada in acel obiectiv mare.
Situatie e nasssss pa atunci cand intr-o echipa majoritatea sunt pesimisti...si vad doar posibile probleme si scenarii apocaliptice pentru fiecare initiativa.

Asa de final...termin cu o melodie :) cantata la Polul Nord.




Si acesta: http://andreirosu.wordpress.com/ este blog-ul lui Andrei Rosu nenea care a fost la maratonul de la Polul Nord.....

Pentru ca unele lucruri se pot combina...

1. Pink Floyd + Oasis - Another brick in the wonderwall.

2. Pink Floyd + RHCP - Comfortably numb Under the bridge

3. Green Day + GNS - Wake me up when November rain ends.

4. John Lennon + U2 - Imagine a Beautiful day

5. Vama Veche + Vama Veche - De ce Nu am chef azi

6. Queen + Radiohead - Another Creep bites the dust

7. Hendrix + Queen - Hey Joe Save the queen

8. GNS + 3 doors down - Don't cry it's not my time

9.Beatles + The Doors - Hey Jude light my fire

10. GNS + Eagles - Knockin'On Hotel California door

11. Jet + System of a Down - Are you gonna be my jet pilot

12.kt tunstall + Led Zeppelin - Suddenly I see Stairway to heaven

13. Ray Charles + Led Zeppelin - Hit the road Jack over the hills and far away

14. Metallica + Metallica - Whiskey in the jar matters

15. Nickelback + Metallica - Gotta be master of puppets

16. Nirvana + RHCP - Smells like Yertle the turtle

17. Robbie Williams + Sheryl Crow - Let me entertain you if it makes you happy

18. The Raconteurs + The Prodigy - Steady as she goes to the hospital

19. Three Days Grace + GNS - I hate everything about you sweet child o'mine

20. Kelly Clarkson + Korn - My life would suck without evolution

21. CCR + Prince - Who will stop the purple rain

22. Bon Jovi + Daniel Powter - Have a bad day

23. Eminem + Deep Purple - Sing for soldier of fortune

24. Fort Minor + Fool's Garden - Remember the lemon tree

To be continued.......soon



Probabil cea mai ieftina, distractiva si uneori periculoasa metoda de transport pe Pamant. O alternativa perfecta la mersul cu trenul sau maxi-taxi.

Toata treaba cu autostopul a inceput de cand am intrat in AIESEC....din dorinta de a ajunge repede si mai ales ieftin ( sau mai bine zis gratis ) la conferinte...si se pare ca si functioneaza cat de cat.

Ultima "plimbare" cu stopul a fost saptamana trecuta cand am facut Targu-Mures - Pitesti tur-retur cu stopul.... Cand am plecat inspre Pitesti a fost chiar super ok am plecat pe la ora 21 din Targu-Mures si la ora 4 dimineata eram in fabulosul Pitesti...gratis. Asta in comparatie cu trenul care pleaca pe la 20 din Targu-Mures si ajunge in Pitesti pe la 9 dimineata si mai si costa ceva parale.

In schimb venitul acasa a fost un pic mai complicat ca sa nu zic nasssss pa. Dupa o ora si ceva de mers si stat in ploaie am prins o masina spre Bucuresti ( da nu e chiar in directia Targu-Muresului Bucurestiul....dar totusi ). Am mers pana in capitala intr-o dupa cu inca 3 oamenii care aveau si ei treaba prin Bucuresti.

Partea proasta la stop e ca nu te lasa de fiecare data acolo unde vrei tu.... am ajuns in Bucuresti si am fost lasa-ti ( mai eram cu inca 3 persoane: Reka, Antonia si Incze ) la o statie de metrou chiar la capat de linie. Logic nimeni nu avea banii la el...si am avut noroc ca un nenea ne-a facut "cinste" cu o intrare la metrou....nu ma asteptam la asa ceva de la un bucurestean...dar totusi cum nu trebuie pusi toti in aceasi oala....a fost super tare omul ala...ne-a si ghidat un pic prin Bucuresti.

Intr-un final am ajuns la stop din nou....stateam undeva langa ceva aeroport si eram in cautarea unei masini spre Brasov....Am stat si aicea cam 30 de minute pana ce un Audi a oprit....opreste masina...si din ea coboara un tip imbracat la costum...totul pare ok...si ne urcam lejer in masina.

Tipul ne-a spus ca ne poate duce doar pana la Campina...pentru noi era foarte bine...pentru ca nu mai stateam in ploaie si era si mai aproape de casa.
Dupa a urmat probabil cea mai interesanta discutie pe care am purtat-o cu un necunoscut pana acuma. Am inceput sa vorbim despre religie, Iisus, biblie, fericire si alte subiecte. La un moment dat tipul ne-a spus ca el a mai trecut odata pe langa noi...si Dumnezeu i-a spus sa se intoarca sa ne ia si pe noi....cand am auzit asta nu stiam ce sa fac...sa rad....sau sa incep sa imi fac testamentul.

Din cate ne-a spus nenea el a fost boxer la viata lui...a fost si prin Legiunea Straina....lucruri care nu prea imi faceau placere sa le aud...avand in vedere ca stateam pe scaunul din fata...asa ca inainte sa dau un raspuns sau sa pun o o intrebare ma gandeam de 2 ori. Pana la urma a fost ok....si cand am coborat tipul ne-a dat la toti cate o carte groasa rau de tot despre Viata lui Iisus...pe care i-am promis ca o sa o citim.

Din Campina am mai luat 2 tiruri si am ajuns acasa....am plecat pe la 16 din Pitesti si la ora 5:25 eram in Targu-Mures....a durat un pic mai mult decat era prevazut dar a meritat la final :).

Si la final probabil cea mai potrivita melodie pentru autostop :)

După mai bine de o lună de teste, în 16 martie 2010 are loc lansarea oficială a Ziarului Deschis.

Ziarul Deschis este un proiect independent care caută, educă şi promovează autori amatori, pasionaţi de jurnalismul de opinie. Este un mijloc de afirmare pentru toţi românii cu viziuni, cu opinii şi cu teorii interesante.

Pentru a scrie la Ziarul Deschis (ZD) nu este nevoie de studii de specialitate sau de experienţă în domeniu. Odată înscrişi, jurnaliştii amatori ai publicaţiei au responsabilitatea de a contribui cu cel puţin două articole pe lună, cu subiecte la libera lor alegere. Condiţia de bază este ca articolele să fie scrise în genurile publicistice de opinie, pentru ca proiectul să-şi poată respecta promisiunea de „ziar care gândeşte”.

Autorii ZD beneficiază de sprijinul unui redactor şef cu mare experienţă în domeniu.„Discutăm cu fiecare autor în parte, încercând să-i ajutăm să scrie tot mai bine şi să-i provocăm să fie tot mai curajoşi în subiectele pe care le aleg”, spune Nadia Dincovici, redactorul şef al noii publicaţii.
Ştefan Teişanu, iniţiatorul ZD, despre acest proiect: „Ziarul Deschis a fost primit cu un mare val de simpatie din partea tuturor celor care au auzit de această iniţiativă. Lumea aşteaptă multe de la noi şi suntem siguri că le vom da ceea chiar mai mult decât atât, pentru că avem încredere că există mulţi tineri valoroşi în România, capabili să contribuie, prin ceea ce scriu, la ridicarea noastră din platitudinea care a cuprins internetul în România.”

Ziarul îi recompensează pe cei mai apreciaţi jurnalişti ai săi cu premii variate, inclusiv cu intermedierea apariţiei articolelor lor în presa centrală şi regională. Alte premii sunt puse la bătaie şi pentru cititorii publicaţiei, în cadrul concursurilor găzduite de www.ziaruldeschis.ro şi de partenerii săi.

Doua lucruri care mi-au ramas in cap dupa weekend-ul acesta.....gara din Targu-Mures si persoanele care se agita pentru orice nimic. Incepem cu gara ca e mai frumos.....


Am fost vineri in gara din Targu-Mures...nu am mai trecut prin gara cam de prin 2008...deci doi ani....am ramas masca cand am vazut cum arata gara...

Stiu ca se spune sa nu judecam o carte dupa coperta....dar nici sa nu judecam un oras dupa cum arata gara lui......Gara din Targu-Mures e nashhhh pa.....aurolacii se plimba pe acolo...ca niste albine primavara....e cald in gara ii inteleg....prostituate se gasesc si in gara....totul arata ca intr-un film de razboi...scaune rupte...geamuri sparte....

Probabil prin toata tara e asa....dar chiar am ramas surprins cand am vazut in ce hal e gara....probabil daca as fi un turist sau ceva....si as face cativa pasi in gara....m-as urca cu viteza lumini in trenul din care tocmai am coborat si as pleca departe........

Cam atat despre gara...in caz ca ajungeti in gara din Targu-Mures inchideti ochii pana iesiti de acolo...

Stres.....ma enerveaza la culme persoanele care se streseaza si se agita pentru orice lucru oricat de mic ar fi el...si fac o tragedie din orice fleac....

Din pacate sau din fericire nu stiu inca viata a vrut sa ma invete ca nu trebuie sa ma stresez pentru orice fleac....si a cam reusit lucru asta.... doar lucrurile cu adevarat importante merita asta...

Cred cu sinceritate ca oamenii cu o experienta de viata mai neplacuta/rea sau cum vrei voi sa ii ziceti ajung deseori mai departe decat restul...si vad lucrurile diferit fara de alte persoane.

E ciudat sa vezi cum persoane care duc o viata normala si cat de cat frumoasa ajung sa clacheze, sa cedeze la primul obstacol...si orice lucru mai greu de facut sau mai complicat este pentru ei imposibil.

Streseaza-te pentru lucrurile cu adevarat importante si pe care poti sa le controlezi intr-un fel sau altul....

O saptamana cat mai putin stresanta pentru toata lumea....

Liniste totala...sala asteapta inceputul....melodia este cunoscuta...dar totusi creierul isi da seama prea tarziu despre ce este vorba si nimica nu mai poate sa intervina:

Inima incepe sa bata cu putere...piciorul parca e actionat mecanic incepe sa bata ritmul cunoscut.... tot corpul se relaxeaza.....lumea in jurul meu dispare....sunt doar eu si muzica.....absolut nimica nu imi trece prin cap timp de 3 minute....3 minute de magie pura...corpul imi este paralizat...ochii sunt fixati pe micutul batranel plin de energie....

Incep sa realizez ca sfarsitul e aproape....imi vine sa urlu bis bis bis!!....din fericire imi aduc aminte unde ma aflu..... cateva secunde de liniste totala....aplauzele invadeaza toata sala....5-6 minute de aplauze pentru 3 minute de magie pura.

Este randul publicului sa isi faca numarul de magie....aplauze peste aplauze....palme incep sa devina rosi......dar nimica nu poate sa opreasca acest moment.




Astept cu mare drag manele despre incalzirea globala, torturarea animalelor , situatia din Africa si alte subiecte la moda.....


Ca un jupan.....

Prima conferinta AIESEC pe anul 2010 a fost SprinCo... o conferinta de pregatire toate cele...nu intru in prea multe detalii ca devine plictisitor....

Am plecat de acasa cu gandul ca o sa reusesc sa cunosc o mare parte din oamenii cu care voi lucra/colabora in urmatorul an.....dar logic socoteala de acasa...nu se potriveste cu socoteala de la conferinta....

Lucrul cel mai ciudat este faptul ca am descoperit inca cateva lucruri la mine...si la ce trebuie sa fac in continuare....

1. Oamenii in AIESEC intra si ies....fiecare generatie e diferita....si trebuie sa incep sa ma adaptez cat mai repede....un lucru destul de dificil pentru mine avand in vedere...ca ma obisnuiesc destul de greu cu unele persoane... si asta conteaza mult pentru mine sa reusesc sa ma inteleg cu persoana X/Y inainte sa lucrez cu ea.

2. Anul acesta si o mare parte din anul viitor o sa fie probabil uni din cei mai importanti ani pentru mine.... inca odata mi-am dat seama ca o sa fie un an in care trebuie sa imi depasesc limitele, sa fac lucruri care pana acuma erau SF si cel mai important un an in care sa cresc si sa ii "cresc" si pe alti.

3. Cel mai important lucru cu care am ramas dupa aceste zile este ca am nevoie de alte standarde... avand in vedere ca vedere ca acest an o sa fie un an critic pentru mine....trebuie sa imi stabilesc noi standarde...atat pe partea de ce vreau eu sa fac si ce pot sa ofer...dar si pe partea de oamenii: modele, persoane pe care le apreciez si respect, oamenii de la care sa cer sfaturi si sa ma pot baza pe ei....totul trebuie sa fie la un alt nivel anul acesta.

4. Curaj gaina ca te tai....mai mult ca sigur cuvintele pe care o sa le am in cap cam tot anul asta.... pentru ca unul dintre lucruri de care o sa am mare nevoie o sa fie curajul: sa fac anumite lucruri, sau sa nu le fac, sa spun/sau sa nu spun....

5. Am mai ramas si cu filmuletul asta in cap:



I.Grasu xxl:
auu..
Astazi de exemplu',vreau sa pierd timpu',
Vreau sa schimb ritmu',atat de simplu',
Nu fac periplu,astazi nu sunt tipu,
Astazi nu iubesc,astazi nu lucrez,
Astazi o frec, fac un joint, pun catile si plec
Si ma petrec,pe bulevarde mari nu ma intrec cu nimeni,
Nu's panicat,asta e bine,ochelari la ochi,
Se stie,ca azi e despre mine,
E bine nu incerc sa te conving,
Da' daca n'ai stiut astazi e soare'n loc de frig,
Dar open your eyes,exact ca'n filme,
Ca daca nu te vede nimeni tu poti sa vezi pe oricine,
Azi,nu,sunt mort,inchid telefonu',si las mesagerie,
"Sunt plecat pe varfu' Omu",asa ca domnu/doamna,va rog reveniti,
Azi faceti-va ca nu ma stiti.

Refren:
Azi nu,te rog io nu,
(te rog mult)
Maine poate facem cum zici tu,
Dar azi nu,nu nu nu,
(nu,te rog io azi nu suna)

Azi nu,te rog io nu,
(te rog io mult)
(lasa-mi un mesaj)
Maine poate facem cum zici tu,
Dar azi nu,nu nu nu,
(mai zic si a doua oara,maine poate,maine)

II.GuessWho:
Pot sa gandesc cu voce tare,
Ca nimeni nu ma vede,nimeni nu ma crede,
Nimeni nu ma aude,sunt un oarecare,
Pot sa fumez un joint seara la plimbare,
Pot sa desfac o bere cand e soare,
Pot sa ma urc in tren si sa o i-au spre mare,
A doua zi sa mergem prin Brasov sa cautam cazare,
Pot sa nu am o cale clara de orientare,
La cota 2000 cu toti tovarasii calare,
Pot sa ma culc,sa ma trezesc in alte dormitoare,
Cu fel de fel de fete doritoare,
Un fel de meci in deplasare,
O sa le scriu la fiecare o scrisoare imediat ce'ajung acasa la Bucale,
Pot sa bat la usa la vecinu',
Sa-l intreb cum e vinu',
Daca e mai bun ca primu'c'au inchis iar magazinu',
Pot sa fac asta non-stop,
Pot sa cutreer peste tot cand stau pe loc,
(nu vreau sa par neserios ,sau astea,intelegi..adica)

Refren:
Azi nu,te rog io nu,
(nu nu nu..poate n'ai inteles)
(poate nu ai inteles)
Maine poate facem cum zici tu,
Dar azi nu,nu nu nu,
(dar azi nu,pur si simplu intelege ca nu,nu pot,astazi m-i sa acrit)

Azi nu,te rog io nu,
(m'ai spart,sa moara bibi,m'ai spart)
Maine poate facem cum zici tu,
(am inteles combinatia)
(am inteles ca ai bani sau deastea,sa moara bibi e prea mult)
Dar azi nu,nu nu nu

[astazi nu sunt disponibil,daca nu e disponibil,nu,te rog io nu,]
(hai ca.. te rog mult azi,numai sa nu suni,ca inteleg ca ai numaru',)
(iti vine sa suni,nu,te rog io azi nu suni!,macar azi)
[te rog io mult,astazi e exact cum a spus Chirila,nu azi,nu,n'am chef azi,]
[nu azi,nu,cati bani ai?]
(poate maine)
[e bun da' vorbim maine,nu putem sa vorbim acum,]
[dar azi nu,pur si simplu intelege ca nu mai pot,astazi,]
(m'i sa acrit,gata,nu mai vreau sa va vad pe nici unu,)
[sa moara Bibi,trag trei joint'uri,]
[unu' dupa altu',numai ca sa'ti fac in ciuda,]
(crede'ma)
[intelegi ce zic?]
[azi te rog io mult,nu ma cauta,]
(asta e,daca..)
[pe bune,trebuie sa intelegi o data si o data,]
(nu se poate,nu,asa nu,)
(pare rau,)
[si daca maine vrei tu sa ma suni inca o data,]
[mai zic si a doua oara,maine poate,maine,vorbim]
(bipbipbipbip,cam asa suna in capu' meu,stii?)
(bipbipbipbip,e ocupat,sunt ocupat).



Via http://lifetoolkit.net/

Secretul meu e ca imi place sa dorm cu un animal de plus

Un grup devine o echipa cand membrii sunt atat de siguri pe capacitatile lor incat le pot lauda si pe ale celorlalti.

Fugi gaina ca te tai....am ramas cu aceste cuvinte in cap dupa weekend-ul care tocmai a trecut si probabil o sa fie cuvintele cele mai potrivite pentru mine in acest an.

Voi fugi...dar nu singur...voi fugi alaturi de inca 7 gaini....dar nu fugim doar pentru noi....fugim pentru si alaturi de 50-60 de puisorii plus cateva zeci de closti.


Populatia la Tg-Mures este 50% romanii, 50% maghiari...sau poate ca is un pic mai multi romanii...nu stiu exact...nu conteaza acuma chiar asa de mult.
In oraselul asta avem si evenimente culturale ( nu o sa vorbesc despre toate pentru ca nu merg la toate si nu exact care e situatia )in fiecare joi cand nu am alte lucruri mega importante de facut...ma duc la Palatul Culturi la cate un concert simfonic asa pentru relaxare...

Aproape de un an ma tot duc pe concerte...deja e un fel de a doua casa...un lucru ciudat pe care l-am observat este ca numarul spectatorilor maghiari este mult mai mare decat cel al spect. romanii.

Eu stiu ca romanul este cel mai muncitor om...si nu are timp de lucruri dinastea marunte ( concerte, piese de teatru, vernisaje ) dar totusi cred ca isi poate gasi 2-3 ore libere in programul lui foarte incarcat sa mai arunce si el un ochi...si o ureche...pe la un astfel de eveniment....si poate sa isi traga dupa el toata familia...pentru ca alti asa fac....se duc cu mic cu mare la un concert....si e chiar le place la oamenii...pentru ca mai revin....

Post scris de maghiarul din mine....pentru ca romanul deja doarme.


Am aflat de cateva zile ca o sa fie TEDx la Cluj... cum ar spune lumea... no asta da veste buna... A mai fost TEDx la Bucuresti si chiar la Timisoara din cate stiu eu. E frumos sa vezi ca se organizeaza astfel de evenimente in tara ( alt eveniment reusit as spune eu a fost Leadership Talks organizat de AIESEC Bucuresti ).

Acuma intrebarea de baraj este daca se poate organiza in Targu-Mures un astfel de eveniment ?? Nu neaparat TEDx Targu-Mures sau Leadership Talks....dar un eveniment asemanator.

Chiar sunt curios daca o sa fie un astfel de eveniment la Targu-Mures in urmatorii ani... Un eveniment de genul acesta cred ca ar fi un plus de imagine pentru Targu-Mures dar si pentru cine il va organiza.

Iarasi am primit intrebarea de baraj: Ce te motiveaza pe tine sa mergi mai departe ??


Pai am un obiectiv clar in minte...stiu unde vreau sa ajung si tot ce fac este ca sa ajung acolo. Cam asa ar suna un raspuns simplu.
Uneori nu imi plac lucrurile simple...si am inceput sa cercetez in mine "ce ma motiveaza pe mine?"....raspunsul care l-am gasit pana acuma e....oamenii.

Oamenii sunt principala sursa de motivatie pentru mine. O simpla discutie cu o persoana cu experienta intr-un anumit domeniu e de ajuns incat sa imi doresc sa ajung ca si el/ea sau chiar mai bun. Experienta lor ma motiveaza.
Entuziasmul si dorinta de a face ceva a celor care sunt la inceput de drum sunt lucruri ce ma motiveaza.

As vrea sa fiu ca un burete sa reusesc sa absorb entuziasmul de la cei care sunt la inceput dar si sa invat din experienta unor anumite persoane.

E usor sa gasesti lucruri care sa te motiveze atunci cand esti pe val si totul iti merge bine... insa situatia se schimba un pic cand esti in rahat si absolut nimica nu iti iese...

E ciudat cum oamenii sunt principala sursa de motivare pentru mine dar in acelas timp sunt si principala cauza pentru demotivare.

Uneori gasesc motivatia in locuri in care nici nu ma astept...o melodie...sau o reclama..

Reclama de la Coca-Cola are acest efect asupra mea...sau cel putin melodia de la sfarsit si mesajul reclamei....



Ma bantuie intrebarea asta de azi dimineata aproape....viziune in sus...viziune in jos...inca tot nu am gasit un raspuns...dar am reusit sa stablilesc cateva lucruri in capul meu.

La NPS tot intrebam mai in gluma mai in serios pe oamenii care e viziunea lor...de cele mai multe ori raspunsul era "viziunea mea e clara"....astazi mi-am adus aminte de raspunsul lui Oana care mi-a spus ca inca nu are o viziune care sa fie expusa in cuvinte in schimb viziunea ei este o poza sau mai multe....Am mers un pic mai departe pe ideea asta...daca viziunea nu e o propozitie sau niste cuvinte care suna frumos...in schimb e o poza sau un colaj...sau chiar o melodie ??

Bun pana acuma am ajuns la concluzia ca o viziune poate sa fie: fie o propozitie sau mai multe , o poza sau un colaj si de ce nu o melodie :).

Am mers mai departe urmatoarea intrebare ce mi-a venit in minte a fost "Exista viziunii proaste?? Si daca da cine decide cand o viziune este proasta sau nu este buna ??"

Cine poate sa imi spuna mie ca viziunea mea nu este buna ?? De unde stie cineva daca viziunea este buna sau rea ?? Parerea mea ca o viziune nu este buna atunci cand nimeni nu crede in ea...dar totusi sunt persoane care reusesc sa covinga lumea sa creada intr-o viziune...folosind diferite tehnici invatate de la KGB ( BW ) :).
Este destul de usor sa faci o viziune sa o trantesti pe un perete si apoi sa spui asta este viziunea....partea mai complicata este nu doar sa ii faci pe oamenii sa creada in viziune dar si sa depuna eforturi pentru atingerea ei.

Concluzia la care am reusit sa ajung e ca o viziune nu apare asa pur si simplu in 2-3 ore sau intr-o zi....e destul de usor sa pui cateva cuvinte frumoase pe foaie si gata...dar e mult mai greu sa ii convingi pe oamenii sa depuna eforturi ca acele cuvinte frumoase sa devina realitate.

Da o sa pierd...dar voi ştii ca am făcut tot ce a ţinut de mine si am dat tot ce e mai bun din mine.

Treaba e clară... toata lumea pierde la un moment dat în viaţa asta...fie ca e vorba de un meci de baschet jucat cu prietenii sau de o afacere , sau orice alt eşec....toţi la un moment dat o sa pierdem. Singurul lucru care îl putem face e sa pierdem cu stil..sa dăm tot ce avem mai bun în noi...sa încercăm sa facem tot posibilul si chiar imposibilul , sa avem curajul sa ne asumăm un risc chiar dacă pare ceva incredibil de greu.

Sunt multe cazuri cînd lumea îşi aduce aminte cu drag de cel care a pierdut.....încă am în cap finală de la Wimbledon din 2009 în care Federer a castigat-o împotriva lui Roddick....Nu îmi aduc aminte de finală din 2009 doar pentru ca nenea Federer a castigat-o îmi aduc aminte de ea... pentru ca Roddick a luptat , a dat totul si a făcut tot ce tine de el ca sa cîştige finală dar nu a fost sa fie.

Alt exemplu ii finala tot de tenis pe care Henin a pierdut-o in fata lui Clijsters la Brisbane acum in 2010. Henin a pierdut finală dar a pierdut-o in stil de mare campioana si a făcut tot posibilul ca sa cîştige...chiar dacă intr-un final Clijsters a reusit sa cîştige :) .

Ultimul exemplu e din snooker unde nenea O'sullivan a pierdut finală de la Masters in fata lui Selby. Din nou O'sullivan a făcut tot posibilul sa castige acest turneu dar nu a reuşit si chiar dacă a pierdut finală a pierdut-o in stil mare făcînd spectacol , a riscat si a pierdut...dar a pierdut cu stil.

Am auzit azi ca Victor Hanesc joaca in turul doi la Australian Open cu nenea Federer.....da e posibil sa piarda...dar poate sa piarda in doua feluri :

Ca si un mare campion adica sa ofere un meci spectaculos sa faca tot posibilul si imposibilul pentru a castiga , sa il puna in situatii grele pe Federer....sper ca la finalul meciului sa pot spune asta e Hanescu , el l-a chinuit pe marele Federer cinci seturi.

Sau poate sa fie doar un simplu tenismen care pierde in fata lui Federer ca orice alt om....

Un lucru e clar...cu cat iti doresti mai mult un lucru si muncesti pentru el si incerci sa atunci acolo...cu atat e mai tare frustrarea sau durerea daca nu reusesti. Totusi poti sa speri ca adversarul tau e omul potrivit si e persoana care merita victoria si ca e o persoana la fel de bine pregatita ca si tine...sau chiar mai bine pregatita.

Dar ce faci cand adversarul tau nu isi merita victoria ??

Despre mine

Fotografia mea
Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring. So I go back to being me :)

My to do list :

  • Watch Ronnie O'Sullivan playing snooker live
  • A walk trough Hyde Park
  • Go to a U2 concert
  • Visit Arlington
  • Visit UK
  • Play snooker
  • See one Wimbledon final live
  • Visit Tibet
  • Visit Africa
  • Have a husky
  • Learn how to play the piano
  • Learn how to play the guitar
  • Visit Auschwitz
  • Horse riding

Citesc cu placere:

Asta am mai scris

Persoane interesate