Sau obiective mari vs obiective mici....


Probabil nu toata lumea a auzit de nenea Andrei Rosu....nu e fotbalist....nici ceva mama omida....e un om destul de simplu si normal insa un om ambitios as putea sa spun. De ce ? Pentru ca a alergat la maratonul de la Polul Nord..... da se pare ca exista un maraton chiar si la Polul Nord si nenea asta a fost acolo si a alergat.

Toata lumea daca vrea poate sa alerge la un maraton....dar sa alergi un maraton la Polul Nord parca e un pic mai complicat... As spune ca sa alergi la Polul Nord e un obiectiv destul de mare....in schimb sa alergi la un maraton care se face in orasul tau....e un obiectiv mic in comparatie cu Polul Nord.

Cred ca e ceva normal dupa ce ai alergat la toate maratoanele posibile si imposibile sa treci la ceva mai complicat...mai greu....mai interesant....maratonul de la Polul Nord...adica dupa ce ai tot avut obiective mici sau mari....uneori e timpul sa treci la ceva mai mare....mai greu...uneori chiar imposibil.

Cand vine vorba de obiective oamenii se impart in 3 categori: pesimisti , realisti si optimisti.

Pesimistul: vede partea negativa din orice lucru....orice lucru pentru el e imposibil. Faptul ca trebuie sa faca mai multe lucruri decat a facut pana acuma....este imposibil pentru el....In loc de soluti si idei...gaseste probleme pentru fiecare lucru.

Realistul: omuletul asta....e cu capul pe umeri...stie ca acel lucru e posibil...daca toata lumea depune un efort suplimentar. Realistul vine cu soluti pentru problemele care pot aparea pe parcus.

Optimistul: omuletul asta nu are treaba......el crede ca acel obiectiv se poate realiza. Dar si optimisti astia se impart in 2 categorii: oamenii care pun niste obiective mari dar nu se gandesc cum sa ajunga acolo si oamenii care pun acele obiective mari dar se gandesc si cum sa ajunga acolo.

In fiecare echipa e bine sa existe toate cele 3 tipuri de oamenii....pentru ca pesimistul poate identifica uneori probleme la care restul nu se gandesc. Realistul vine intotdeauna cu intiative si solutii....iar optimistul are rolul de a "contamina" restul echipei si de a veni cu initiative....astfel in cat toata lumea sa creada in acel obiectiv mare.
Situatie e nasssss pa atunci cand intr-o echipa majoritatea sunt pesimisti...si vad doar posibile probleme si scenarii apocaliptice pentru fiecare initiativa.

Asa de final...termin cu o melodie :) cantata la Polul Nord.




Si acesta: http://andreirosu.wordpress.com/ este blog-ul lui Andrei Rosu nenea care a fost la maratonul de la Polul Nord.....

1 oamenii si-au dat cu parerea:

Da si nenea Rosu si-a ipotecat casa. Probabil pana sa ajunga la polu nord era optimist, acum ca a ajuns e realist dar daca o sa piarda casa o sa devina pesimist. Nu-mi plac oamenii care vor sa se afirme, sa ajunga la TV cu chestii si chestii. Cand ma gandesc ca sotia lui afirma ca il sprijina... asta nu pot sa o cred, risti sa ramai pe drumuri dar tu sotie buna, esti de acord. Oricum daca pierd casa o sa putem sa le transferam niste bani intr-un cont, ca doar trebuie sa-l ajutam pe romanul de la Polul Nord. Poate la anu' merge in Sahara sa alerge imbracat in eschimos.

Despre mine

Fotografia mea
Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring. So I go back to being me :)

My to do list :

  • Watch Ronnie O'Sullivan playing snooker live
  • A walk trough Hyde Park
  • Go to a U2 concert
  • Visit Arlington
  • Visit UK
  • Play snooker
  • See one Wimbledon final live
  • Visit Tibet
  • Visit Africa
  • Have a husky
  • Learn how to play the piano
  • Learn how to play the guitar
  • Visit Auschwitz
  • Horse riding

Citesc cu placere:

Persoane interesate