Toata lumea....pardon rectific aproape toata lumea isi doreste o viata ca in filme......

Eu ma multumesc cu o viata ca in reclama.....

Am ramas in cap cu un lucru clar dupa ultima conferinta AIESEC la care am fost ( RTS-ul ).....oamenii in AIESEC vin si pleaca....fiecare e diferit....are stilul lui...abilitatile sale....visurile sale....nu exista 2 persoane la fel in AIESEC asta e sigur.

Fiecare membru are anumite abilitati , competente si alte lucruri care conteaza...lucruri pe care vrei sa le dezvolti...si iti doresti sa te foloseste de ele in cadrul organizatiei...

Am ajuns din nou la concluzia ca toate aceastea sunt egale cu ZERO daca nu ai un lucru extrem de important MENTALITATEA potrivita!!Logic acuma urmatoarea intrebare e care mentalitate e potrivita ?? Mentalitatea care o are un EB sau un MC ?? Poti sa ai toate competente lu`peste prajit....sa primesti cele mai mari note la interviuri daca nu ai mentalitatea potrivita atunci nu mai conteaza nimica.

Chestia funny ( sau nu ) e ca in AIESEC se cauta tot felul de competente , skill-uri si abilitati....lucruri care cat de cat se pot dezvolta sau modifica la o persoana. Dar cand vine vorba de mentalitate totul e un pic diferit....pentru ca e greu sa schimbi mentalitatea unei persoane...sau a unui grup de persoane...

Si acuma urmeaza intrebarile de baraj:

Ce e mai important mentalitatea sau competentele si skill-urile ??

Cine poate spune care mentalitate e corecta sau potrivita ??

Cum poti sa evaluezi mentalitatea unei persoane ??

Sau obiective mari vs obiective mici....


Probabil nu toata lumea a auzit de nenea Andrei Rosu....nu e fotbalist....nici ceva mama omida....e un om destul de simplu si normal insa un om ambitios as putea sa spun. De ce ? Pentru ca a alergat la maratonul de la Polul Nord..... da se pare ca exista un maraton chiar si la Polul Nord si nenea asta a fost acolo si a alergat.

Toata lumea daca vrea poate sa alerge la un maraton....dar sa alergi un maraton la Polul Nord parca e un pic mai complicat... As spune ca sa alergi la Polul Nord e un obiectiv destul de mare....in schimb sa alergi la un maraton care se face in orasul tau....e un obiectiv mic in comparatie cu Polul Nord.

Cred ca e ceva normal dupa ce ai alergat la toate maratoanele posibile si imposibile sa treci la ceva mai complicat...mai greu....mai interesant....maratonul de la Polul Nord...adica dupa ce ai tot avut obiective mici sau mari....uneori e timpul sa treci la ceva mai mare....mai greu...uneori chiar imposibil.

Cand vine vorba de obiective oamenii se impart in 3 categori: pesimisti , realisti si optimisti.

Pesimistul: vede partea negativa din orice lucru....orice lucru pentru el e imposibil. Faptul ca trebuie sa faca mai multe lucruri decat a facut pana acuma....este imposibil pentru el....In loc de soluti si idei...gaseste probleme pentru fiecare lucru.

Realistul: omuletul asta....e cu capul pe umeri...stie ca acel lucru e posibil...daca toata lumea depune un efort suplimentar. Realistul vine cu soluti pentru problemele care pot aparea pe parcus.

Optimistul: omuletul asta nu are treaba......el crede ca acel obiectiv se poate realiza. Dar si optimisti astia se impart in 2 categorii: oamenii care pun niste obiective mari dar nu se gandesc cum sa ajunga acolo si oamenii care pun acele obiective mari dar se gandesc si cum sa ajunga acolo.

In fiecare echipa e bine sa existe toate cele 3 tipuri de oamenii....pentru ca pesimistul poate identifica uneori probleme la care restul nu se gandesc. Realistul vine intotdeauna cu intiative si solutii....iar optimistul are rolul de a "contamina" restul echipei si de a veni cu initiative....astfel in cat toata lumea sa creada in acel obiectiv mare.
Situatie e nasssss pa atunci cand intr-o echipa majoritatea sunt pesimisti...si vad doar posibile probleme si scenarii apocaliptice pentru fiecare initiativa.

Asa de final...termin cu o melodie :) cantata la Polul Nord.




Si acesta: http://andreirosu.wordpress.com/ este blog-ul lui Andrei Rosu nenea care a fost la maratonul de la Polul Nord.....

Pentru ca unele lucruri se pot combina...

1. Pink Floyd + Oasis - Another brick in the wonderwall.

2. Pink Floyd + RHCP - Comfortably numb Under the bridge

3. Green Day + GNS - Wake me up when November rain ends.

4. John Lennon + U2 - Imagine a Beautiful day

5. Vama Veche + Vama Veche - De ce Nu am chef azi

6. Queen + Radiohead - Another Creep bites the dust

7. Hendrix + Queen - Hey Joe Save the queen

8. GNS + 3 doors down - Don't cry it's not my time

9.Beatles + The Doors - Hey Jude light my fire

10. GNS + Eagles - Knockin'On Hotel California door

11. Jet + System of a Down - Are you gonna be my jet pilot

12.kt tunstall + Led Zeppelin - Suddenly I see Stairway to heaven

13. Ray Charles + Led Zeppelin - Hit the road Jack over the hills and far away

14. Metallica + Metallica - Whiskey in the jar matters

15. Nickelback + Metallica - Gotta be master of puppets

16. Nirvana + RHCP - Smells like Yertle the turtle

17. Robbie Williams + Sheryl Crow - Let me entertain you if it makes you happy

18. The Raconteurs + The Prodigy - Steady as she goes to the hospital

19. Three Days Grace + GNS - I hate everything about you sweet child o'mine

20. Kelly Clarkson + Korn - My life would suck without evolution

21. CCR + Prince - Who will stop the purple rain

22. Bon Jovi + Daniel Powter - Have a bad day

23. Eminem + Deep Purple - Sing for soldier of fortune

24. Fort Minor + Fool's Garden - Remember the lemon tree

To be continued.......soon



Probabil cea mai ieftina, distractiva si uneori periculoasa metoda de transport pe Pamant. O alternativa perfecta la mersul cu trenul sau maxi-taxi.

Toata treaba cu autostopul a inceput de cand am intrat in AIESEC....din dorinta de a ajunge repede si mai ales ieftin ( sau mai bine zis gratis ) la conferinte...si se pare ca si functioneaza cat de cat.

Ultima "plimbare" cu stopul a fost saptamana trecuta cand am facut Targu-Mures - Pitesti tur-retur cu stopul.... Cand am plecat inspre Pitesti a fost chiar super ok am plecat pe la ora 21 din Targu-Mures si la ora 4 dimineata eram in fabulosul Pitesti...gratis. Asta in comparatie cu trenul care pleaca pe la 20 din Targu-Mures si ajunge in Pitesti pe la 9 dimineata si mai si costa ceva parale.

In schimb venitul acasa a fost un pic mai complicat ca sa nu zic nasssss pa. Dupa o ora si ceva de mers si stat in ploaie am prins o masina spre Bucuresti ( da nu e chiar in directia Targu-Muresului Bucurestiul....dar totusi ). Am mers pana in capitala intr-o dupa cu inca 3 oamenii care aveau si ei treaba prin Bucuresti.

Partea proasta la stop e ca nu te lasa de fiecare data acolo unde vrei tu.... am ajuns in Bucuresti si am fost lasa-ti ( mai eram cu inca 3 persoane: Reka, Antonia si Incze ) la o statie de metrou chiar la capat de linie. Logic nimeni nu avea banii la el...si am avut noroc ca un nenea ne-a facut "cinste" cu o intrare la metrou....nu ma asteptam la asa ceva de la un bucurestean...dar totusi cum nu trebuie pusi toti in aceasi oala....a fost super tare omul ala...ne-a si ghidat un pic prin Bucuresti.

Intr-un final am ajuns la stop din nou....stateam undeva langa ceva aeroport si eram in cautarea unei masini spre Brasov....Am stat si aicea cam 30 de minute pana ce un Audi a oprit....opreste masina...si din ea coboara un tip imbracat la costum...totul pare ok...si ne urcam lejer in masina.

Tipul ne-a spus ca ne poate duce doar pana la Campina...pentru noi era foarte bine...pentru ca nu mai stateam in ploaie si era si mai aproape de casa.
Dupa a urmat probabil cea mai interesanta discutie pe care am purtat-o cu un necunoscut pana acuma. Am inceput sa vorbim despre religie, Iisus, biblie, fericire si alte subiecte. La un moment dat tipul ne-a spus ca el a mai trecut odata pe langa noi...si Dumnezeu i-a spus sa se intoarca sa ne ia si pe noi....cand am auzit asta nu stiam ce sa fac...sa rad....sau sa incep sa imi fac testamentul.

Din cate ne-a spus nenea el a fost boxer la viata lui...a fost si prin Legiunea Straina....lucruri care nu prea imi faceau placere sa le aud...avand in vedere ca stateam pe scaunul din fata...asa ca inainte sa dau un raspuns sau sa pun o o intrebare ma gandeam de 2 ori. Pana la urma a fost ok....si cand am coborat tipul ne-a dat la toti cate o carte groasa rau de tot despre Viata lui Iisus...pe care i-am promis ca o sa o citim.

Din Campina am mai luat 2 tiruri si am ajuns acasa....am plecat pe la 16 din Pitesti si la ora 5:25 eram in Targu-Mures....a durat un pic mai mult decat era prevazut dar a meritat la final :).

Si la final probabil cea mai potrivita melodie pentru autostop :)

Despre mine

Fotografia mea
Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring. So I go back to being me :)

My to do list :

  • Watch Ronnie O'Sullivan playing snooker live
  • A walk trough Hyde Park
  • Go to a U2 concert
  • Visit Arlington
  • Visit UK
  • Play snooker
  • See one Wimbledon final live
  • Visit Tibet
  • Visit Africa
  • Have a husky
  • Learn how to play the piano
  • Learn how to play the guitar
  • Visit Auschwitz
  • Horse riding

Citesc cu placere:

Persoane interesate