Iarasi am primit intrebarea de baraj: Ce te motiveaza pe tine sa mergi mai departe ??


Pai am un obiectiv clar in minte...stiu unde vreau sa ajung si tot ce fac este ca sa ajung acolo. Cam asa ar suna un raspuns simplu.
Uneori nu imi plac lucrurile simple...si am inceput sa cercetez in mine "ce ma motiveaza pe mine?"....raspunsul care l-am gasit pana acuma e....oamenii.

Oamenii sunt principala sursa de motivatie pentru mine. O simpla discutie cu o persoana cu experienta intr-un anumit domeniu e de ajuns incat sa imi doresc sa ajung ca si el/ea sau chiar mai bun. Experienta lor ma motiveaza.
Entuziasmul si dorinta de a face ceva a celor care sunt la inceput de drum sunt lucruri ce ma motiveaza.

As vrea sa fiu ca un burete sa reusesc sa absorb entuziasmul de la cei care sunt la inceput dar si sa invat din experienta unor anumite persoane.

E usor sa gasesti lucruri care sa te motiveze atunci cand esti pe val si totul iti merge bine... insa situatia se schimba un pic cand esti in rahat si absolut nimica nu iti iese...

E ciudat cum oamenii sunt principala sursa de motivare pentru mine dar in acelas timp sunt si principala cauza pentru demotivare.

Uneori gasesc motivatia in locuri in care nici nu ma astept...o melodie...sau o reclama..

Reclama de la Coca-Cola are acest efect asupra mea...sau cel putin melodia de la sfarsit si mesajul reclamei....

5 oamenii si-au dat cu parerea:

Esti sigur ca "o simpla discutie cu o persoana cu experienta intr-un anumit domeniu" e suficienta ca sa te motiveze? Spre exemplu: ai acea discutie cu cineva, te intorci acasa fericit, motivat, zici da ma asta e, asta vreau, iti simti bateriile incarcate, totul e super, dar...dupa cateva ore stai, reflectezi si parca nu mai simti ceea ce ti-a transmis acea pers. A doua zi dimineata la fel, iar spre sfarsitul zilei esti din nou fara motivare.
De ce? Pentru ca atat dorinta cat si entuziasmul sunt in tine, in fiecare din noi, nu in altii (doar ca le auzim greu, ce-i drept).
Si nu prea ar avea sens sa fi un burete pt ca dorintele si entuziasmul pe care le-ai absorbii nu se potrivesc cu tine. Sunt de alta marca. Vorbesc alta limba, de aceea dispar cand situatia nu e roz. Nu le mai simtim pt ca nu au fost ale noastre. Au fost doar o iluzie.
Iar chestiile care te motiveaza ar trebui sa fie de acelasi soi cu tine, sa corespunta modului tau de a gandi, de a actiona.
De aceea ar fi dragut sa gasim toti motivarea in noi insine (si in acele chestii), pt ca doar noi stim unde vrem sa ajungem (oarecum vag, dar merge :P). Si astfel putem si si mai buni ca si ceilalti.
:)

Foarte bine punctat Georgi motivatia poate sa dispara la fel de usor cum apare mai ales daca este exterioara.

Cel mai bine e sa gasesti un echilibru intre motivatia interioara si cea exterioara. Chiar si motivatia interioara poate sa dispara uneori si atunci prinde bine "un pic de ajutor din afara".

true true :P mai ales daca acea motivatie exterioara e chiar rodul muncii.

Eu cred ca de la oricine poti sa ai anumite lucruri de invatat. "E pacat sa traiesti ca un negustor, intro lume plina de mistere".

Eu cred ca exagerezi, ce te motiveaza ca sa mergi mai departe? ...Asa pui problema de parca ai avea vreo problema de sanatate si trebuie sa te motivezi singur ca "sa mergi mai departe" . Eu nu inteleg de ce trebuie sa te complici... In legatura cu descrierea ta de la profil sa sti ca orice ai scrie ceilalti se vor stradui sa iti demonstreze contrariul :)

Despre mine

Fotografia mea
Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring. So I go back to being me :)

My to do list :

  • Watch Ronnie O'Sullivan playing snooker live
  • A walk trough Hyde Park
  • Go to a U2 concert
  • Visit Arlington
  • Visit UK
  • Play snooker
  • See one Wimbledon final live
  • Visit Tibet
  • Visit Africa
  • Have a husky
  • Learn how to play the piano
  • Learn how to play the guitar
  • Visit Auschwitz
  • Horse riding

Citesc cu placere:

Persoane interesate