Iarasi am primit intrebarea de baraj: Ce te motiveaza pe tine sa mergi mai departe ??


Pai am un obiectiv clar in minte...stiu unde vreau sa ajung si tot ce fac este ca sa ajung acolo. Cam asa ar suna un raspuns simplu.
Uneori nu imi plac lucrurile simple...si am inceput sa cercetez in mine "ce ma motiveaza pe mine?"....raspunsul care l-am gasit pana acuma e....oamenii.

Oamenii sunt principala sursa de motivatie pentru mine. O simpla discutie cu o persoana cu experienta intr-un anumit domeniu e de ajuns incat sa imi doresc sa ajung ca si el/ea sau chiar mai bun. Experienta lor ma motiveaza.
Entuziasmul si dorinta de a face ceva a celor care sunt la inceput de drum sunt lucruri ce ma motiveaza.

As vrea sa fiu ca un burete sa reusesc sa absorb entuziasmul de la cei care sunt la inceput dar si sa invat din experienta unor anumite persoane.

E usor sa gasesti lucruri care sa te motiveze atunci cand esti pe val si totul iti merge bine... insa situatia se schimba un pic cand esti in rahat si absolut nimica nu iti iese...

E ciudat cum oamenii sunt principala sursa de motivare pentru mine dar in acelas timp sunt si principala cauza pentru demotivare.

Uneori gasesc motivatia in locuri in care nici nu ma astept...o melodie...sau o reclama..

Reclama de la Coca-Cola are acest efect asupra mea...sau cel putin melodia de la sfarsit si mesajul reclamei....



Ma bantuie intrebarea asta de azi dimineata aproape....viziune in sus...viziune in jos...inca tot nu am gasit un raspuns...dar am reusit sa stablilesc cateva lucruri in capul meu.

La NPS tot intrebam mai in gluma mai in serios pe oamenii care e viziunea lor...de cele mai multe ori raspunsul era "viziunea mea e clara"....astazi mi-am adus aminte de raspunsul lui Oana care mi-a spus ca inca nu are o viziune care sa fie expusa in cuvinte in schimb viziunea ei este o poza sau mai multe....Am mers un pic mai departe pe ideea asta...daca viziunea nu e o propozitie sau niste cuvinte care suna frumos...in schimb e o poza sau un colaj...sau chiar o melodie ??

Bun pana acuma am ajuns la concluzia ca o viziune poate sa fie: fie o propozitie sau mai multe , o poza sau un colaj si de ce nu o melodie :).

Am mers mai departe urmatoarea intrebare ce mi-a venit in minte a fost "Exista viziunii proaste?? Si daca da cine decide cand o viziune este proasta sau nu este buna ??"

Cine poate sa imi spuna mie ca viziunea mea nu este buna ?? De unde stie cineva daca viziunea este buna sau rea ?? Parerea mea ca o viziune nu este buna atunci cand nimeni nu crede in ea...dar totusi sunt persoane care reusesc sa covinga lumea sa creada intr-o viziune...folosind diferite tehnici invatate de la KGB ( BW ) :).
Este destul de usor sa faci o viziune sa o trantesti pe un perete si apoi sa spui asta este viziunea....partea mai complicata este nu doar sa ii faci pe oamenii sa creada in viziune dar si sa depuna eforturi pentru atingerea ei.

Concluzia la care am reusit sa ajung e ca o viziune nu apare asa pur si simplu in 2-3 ore sau intr-o zi....e destul de usor sa pui cateva cuvinte frumoase pe foaie si gata...dar e mult mai greu sa ii convingi pe oamenii sa depuna eforturi ca acele cuvinte frumoase sa devina realitate.

Da o sa pierd...dar voi ştii ca am făcut tot ce a ţinut de mine si am dat tot ce e mai bun din mine.

Treaba e clară... toata lumea pierde la un moment dat în viaţa asta...fie ca e vorba de un meci de baschet jucat cu prietenii sau de o afacere , sau orice alt eşec....toţi la un moment dat o sa pierdem. Singurul lucru care îl putem face e sa pierdem cu stil..sa dăm tot ce avem mai bun în noi...sa încercăm sa facem tot posibilul si chiar imposibilul , sa avem curajul sa ne asumăm un risc chiar dacă pare ceva incredibil de greu.

Sunt multe cazuri cînd lumea îşi aduce aminte cu drag de cel care a pierdut.....încă am în cap finală de la Wimbledon din 2009 în care Federer a castigat-o împotriva lui Roddick....Nu îmi aduc aminte de finală din 2009 doar pentru ca nenea Federer a castigat-o îmi aduc aminte de ea... pentru ca Roddick a luptat , a dat totul si a făcut tot ce tine de el ca sa cîştige finală dar nu a fost sa fie.

Alt exemplu ii finala tot de tenis pe care Henin a pierdut-o in fata lui Clijsters la Brisbane acum in 2010. Henin a pierdut finală dar a pierdut-o in stil de mare campioana si a făcut tot posibilul ca sa cîştige...chiar dacă intr-un final Clijsters a reusit sa cîştige :) .

Ultimul exemplu e din snooker unde nenea O'sullivan a pierdut finală de la Masters in fata lui Selby. Din nou O'sullivan a făcut tot posibilul sa castige acest turneu dar nu a reuşit si chiar dacă a pierdut finală a pierdut-o in stil mare făcînd spectacol , a riscat si a pierdut...dar a pierdut cu stil.

Am auzit azi ca Victor Hanesc joaca in turul doi la Australian Open cu nenea Federer.....da e posibil sa piarda...dar poate sa piarda in doua feluri :

Ca si un mare campion adica sa ofere un meci spectaculos sa faca tot posibilul si imposibilul pentru a castiga , sa il puna in situatii grele pe Federer....sper ca la finalul meciului sa pot spune asta e Hanescu , el l-a chinuit pe marele Federer cinci seturi.

Sau poate sa fie doar un simplu tenismen care pierde in fata lui Federer ca orice alt om....

Un lucru e clar...cu cat iti doresti mai mult un lucru si muncesti pentru el si incerci sa atunci acolo...cu atat e mai tare frustrarea sau durerea daca nu reusesti. Totusi poti sa speri ca adversarul tau e omul potrivit si e persoana care merita victoria si ca e o persoana la fel de bine pregatita ca si tine...sau chiar mai bine pregatita.

Dar ce faci cand adversarul tau nu isi merita victoria ??

Despre mine

Fotografia mea
Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring. So I go back to being me :)

My to do list :

  • Watch Ronnie O'Sullivan playing snooker live
  • A walk trough Hyde Park
  • Go to a U2 concert
  • Visit Arlington
  • Visit UK
  • Play snooker
  • See one Wimbledon final live
  • Visit Tibet
  • Visit Africa
  • Have a husky
  • Learn how to play the piano
  • Learn how to play the guitar
  • Visit Auschwitz
  • Horse riding

Citesc cu placere:

Persoane interesate