Din nou cuvinte pe blog...dupa cateva posturi pline de filmulete + poze...

Acuma cateva luni a aparut prin capul meu o idee interesanta...sa merg in Africa...nu sa ma duc acolo sa stau o saptamana sau doua...sa merg acolo sa lucrez...o luna , 2 , un an sau chiar mai mult...

Cea mai simpla care era/ii Exchange...adica se cam cauta pe acolo oamenii care sa mearga sa lucreze la un ONG sau ceva de genu..cred eu...si totusi parca sa iti petreci 2 luni in Africa nu e chiar asa de rau...Am mai vorbit cu lumea...am mai aflat experiente de la persoane care is pe acolo sau au fost prin zona...si totul era frumos...Partea cea mai naspa in legatura cu Africa e transportul... ( cand spun Africa ma gandesc la o tara gen : Kenya , Uganda ) undeva prin mijlocul continentului...partea naspa e ca e cam scump biletul de avion.
Mi-a trecut prin cap si varianta autostop pana in Africa... asta e cam de domeniul SF dar totusi cred ca e ceva interesant sa mergi cu stopul pana in Africa...totusi am dat un mic search pe google...si am aflat ca am sanse mici sa ajung acolo viu...sau macar sa ajung pe undeva...dar totusi inca mai am in cap ideea asta cu autostopul in Africa...

A doua solutie ca sa ajung in Africa ii/era MC abroad... asta dupa parerea mea e cam cea mai tare experienta pe care poti sa o ai in AIESEC....adica stai un an intr-o tara straina lucrezi pe acolo...suna interesant...dar e cam greu sa ajungi acolo....adica prima data VP apoi LCP apoi daca ai rezultate te poti risca intr-un MC abroad....sunt si persoane care sar peste etapa LCP si aplica direct in MC...dar totusi ceva partii naspa trebuie sa fie si aicea....primul lucru care imi vine in cap...trebuie sa iti faci o aplicare...viza si alte mii de chestii care pot sa apara...partea frumoasa daca esti ales stai un an in tara aia.Partea frumoasa primesti bani pentru treaba asta.
Inca nu am renuntat la ideea asta dar trebuie lucrat din greu...

Variantele astea 2 cam au mare legatura cu AIESEC...si e cam alt tip de voluntariat..adica faci niste lucruri frumoase...ce misto suna MC VP HR/TM in Kenya sau alta tara de prin zona... adica "munca de birou" intr-un fel dar totusi suna bine.
Acuma mai e si varianta aia...cand mergi si ajuti copii , lucrezi cu persoane bolnave...sau ii ajuti sa construiasca o scoala sau un spital.Adica chiar pui mana si muncesti acolo.

Logic in AIESEC se alege varianta indirecta....adica ajung eu MC VP TM prin Africa...si fac eu acolo tot ce stiu mai bine...bubuie oamenii de fericire...ajung ei mari si tari si ei o sa aiba un impact direct asupra comunitatii. E ok si varianta asta sa stiu ca peste anii omul pe care eu lam pregatit..cu care am stat de vorba...si am "investit" in el...face ceva pentru comunitatea lui...Dar ce garantie pot sa am ca omul ala chiar o sa faca asta...daca devine cum spunea Stefan Palarie : carne pentru multinationale si tot visul meu de a schimba ceva intr-o comunitate se duce pe apa sambetei....in schimb am pregatit un om sau zece mai bine pentru o anumita slujba in viitor.

O sa am eu aceasi placere daca stiu ca un om pe care eu lam ajutat si pregatit a construit o scoala sau un spital...sau placerea o sa fie mai mare cand o sa ma chinui eu sa construiesc scoala sau spitalul acela ??

5 oamenii si-au dat cu parerea:

nice post!

Am un prieten bun care a fost aprox 7 luni in Kenya in internship. E din Constanta, [Razvan, nick name Zazu] am povestit vreo 2 ore cu el la o bere dupa ce a venit din Kenya si am fost socat de cat de mult a crescut omul acela personal si prin cate a trecut in Kenya. E incredibil. Am sa iti povestesc.

Dupa ce a stat un pic prin Romania si si-a dat seama ca nu vrea sa fie "carne pt multinationale". Acuma a plecat din nou in X in Tanzania. Poti sa vezi blog-ul lui aici: http://razvandragu.blogspot.com/

Super om , super experienta.

Regards,
Romeo

Io sper ca intr-o zi tot ne-om intalni noi undeva prin Africa ;)

Ai putea sa citesti cartea "Prin praf si vise" Roxana Valea, o carte in care autoarea descrie experienta sa in Africa. Cred ca e o carte care te-ar impulsiona... Iar in legatura cu voluntariatul, iti impartasesc opiniile si ba chiar mai mult, mi-ar placea sa pot sa fac si eu ceva in acest sens. Good Luck ! :) Ana

@ Ana: Multumesc pentru cartea recomandata chiar cautam o carte noua pe care sa o citesc.
Si o mica curiozitate: ce anume te opreste sa faci voluntariat ??

Ce ma opreste? Banii si firea mea, prea... slaba.

Despre mine

Fotografia mea
Sometimes I pretend to be normal. But it gets boring. So I go back to being me :)

My to do list :

  • Watch Ronnie O'Sullivan playing snooker live
  • A walk trough Hyde Park
  • Go to a U2 concert
  • Visit Arlington
  • Visit UK
  • Play snooker
  • See one Wimbledon final live
  • Visit Tibet
  • Visit Africa
  • Have a husky
  • Learn how to play the piano
  • Learn how to play the guitar
  • Visit Auschwitz
  • Horse riding

Citesc cu placere:

Persoane interesate